Custom Facebook Display

 Фирма „САВУЛЕН КЛИМАСливен е представител за Сливенска област на употребявани Японски инверторни климатици. Инверторните климатици, произведени в Япония и за Япония, нямат аналог в този бранш. Техният COP (коефициент на трансформация) може да надхвърли 5, което ги прави изключително енергоспестяващи в сравнение с обикновените климатици. Ниските нива на шум от вътрешното и външното тяло ги прави предпочитани заради комфорта, който осигуряват. Не на последно място – те са сигурен източник на топлина и в най-мразовитите дни. Един от най-важните параметри, който би трябвало да знаете при избора на климатик преди още да се спрете на точно определен модел е до каква външна температура очаквате той да работи ефективно. Важното в случая е да се знае ,че мощността, която се отдава в помещението от климатика силно зависи от температурата навън. Тази мощност трябва да бъде изчислена за най-лошия случай, т.е. при най-ниска околна температура. Колкото е по- студено навън, толкова по-големи са загубите на топлина от помещението - съответно имате нужда от повече топлина! Колкото е по студено навън ,толкова е по-ниска мощността на вашия климатик. Това е така, защото при работата си климатика взима топлина отвън и я премества вътре (при всички случай при 0 градуса има повече топлина отколкото при минус 10 градуса. Именно по това Японските климатици са ненадминати в своето топлоотдаване.

Предимства на Японските рециклирани климатици:

  • ниски нива на шум-вътрешното и външно тяло работят изключително тихо.

  •  работа при ниски температури.

  •  модерният дизайн и малкия профил.

  •  висок коефициент на трансформация COP- Той е равен на отношението на отдаваната в помещенито топлина към консумираната електроенергия. Този коефициент е показател за ефективноста на климатика в режим отопление. Досещате се, че колкото е по-голям този коефициент, толкова по-икономичен ще бъде вашия климатик. При най-добрите модели достига и над 5.Важно е да се знае че този коефициент се променя. Той зависи от външната температура и от температурата в помещението ви. За всички климатици коефициента COP, който се дава в каталозите е при +7 градуса външна температура и +20 градуса в помещението.

  • кратък режим на обезскрежаване- Външният топлообменник може да замръзне ако външната температура е ниска ,а влажността е висока. В този случай само размразяващата функция се включва за време от три до пет минути, а вентилаторите на външно и вътрешно тяло се изключват.

  •  защита от топлинно претоварване – Когато температурата на вътрешното тяло е много висока, се включва защитата за топлинно претоварване и вентилатора на вътрешното тяло автоматично преминава в режим на по-високи обороти. Вентилаторът на външното тяло и компресорът могат да прекратят своята работа. Когато температурата на тръбите достигне номинална стойност, защитата за топлинно претоварване се изключва и вентилаторът на вътрешното тяло преминава в нормален режим на работа.

  • Не на последно място това ,че са произведени от и за Япония.

 

Фирма „САВУЛЕН КЛИМА” ЕООД предлага широка гама от марки и модели на Японски употребявани инверторни климатици.Всички климатици се предлагат с понижаващ траф (от 220 V на 110V),оригинално японско дистанционно с превод и описание на български. Климатиците са напълно обслужени и тествани, и са с 1 годинa гаранция.

 

 Климатик втора употреба FUJITSU  Климатик втора употреба HITACHI
 

Климатик втора употреба MITSUBISHI

 Климатик втора употреба SANYO

Климатик втора употреба NATIONAL

Климатик втора употреба SHARP

 

 

BTU

квадратура

       м²

мощност

        kw

базов модел

         лв

модел с плазмен или йонизиращ филтър

                                  лв

модел с аспирация

             лв

10 000

от 8 до 15

2.2(0.7 – 3.0)

       750-850

                                     -

               -

12 000

от 15 до 22

2.5(0.8 – 3.5)

       900-100

                                     -

               -

14 000

от 22 до 30

2.8(0.9 – 4.0)

     1100-1200

                                     -

               -

16 000

от 30 до 36

3.2(0.9 – 5.5)

    1300-1400

                                     -

               -

18 000

от 36 до 45

4.0(0.9 – 6.5)

    1500-1700

                                     -

               -

20 000

от 45 до 55

5.0(0.9 – 7.5)

    1900-2200

                                     -

               -

 

Показаните стойности в таблицата за мощност и за цени са ориентировъчни.Те са строго индивидуални за всеки модел и марка.Посочените цени са с ДДС.За повече информация относно избора на марка и модел, моля обадете се на нашият екип: 0877 653308

Посочената цена не включва монтаж.
- стандартен монтаж на климатици до 16 000 BTU - 150лв.
- стандартен монтаж на климатици над 16 000 BTU - 170лв.

 

 

Изображението на продуктите е примерно и може да има несъответствие с действителния продукт.
Савулен Клима не носи отговорност за допуснати грешки в техническото описание на продукта.

 

Най-разглеждани климатици

Препоръчани климатици