Инфра Червени ПАНЕЛИ

Custom Facebook Display

Daikin Industries Ltd е създадена през 1924г. от Акира Ямада в Осака, Япония. В онези дни основната дейност на компанията е съсредоточена в производството на тръби за радиатори за самолети. По това време климатизацията все още е твърде млад бизнес и финансовата криза през 1927г. се превръща в лека спънка за развитието на компанията. За разлика от нея голямата депресия през 1929г. се превръща в истинско икономическо бедствие за Daikin. Лошите години за японската индустрия свършват в началото на 30-те години, когато се започва интензивно изграждане на модерна армия и на практика всички индустриални компании са затрупани с толкова работа, колкото могат да поемат.

След Втората Световна Война индустрията и икономиката на Япония са сринати из основи, което разбира се не подминава и Daikin. Компанията е принудена да се възстановява и преорганизира. В допълнение на това японската администрация създава и огромни индустриални конгломерати, които организират и контролират повечето икономически активи на страната. От друга страна държавата започва да води интензивна политика на икономически растеж с използването на много инвестиции и субсидии, което много помага на Daikin и на повечето индустриални предприятия да си стъпят отново на краката.

Десетилетията след войната са изключителни благоприятни за компанията и тя достига истински разцвет, поради факта че в САЩ изключително нараства потреблението на климатична и хладилна техника от Япония. Това се дължи на интензивното строителство на големи офис и жилищни сгради, които се нуждаят от централна климатизация, в което Daikin са се специализирали тясно. Нараства непрекъснато и броя на частните потребители, които се нуждаят от отделни климатизатори. Също така японските компании за електроника стават синоним на качество в областта и започват да се разрастват и разпространяват бързо като тяхното производство има огромна нужда  от охлаждане, което е изключително благоприятно за компанията.

Големия успех на японския и американския пазар кара Daikin да погледне и към европейските пазари, и така през 1972г. се появява Daikin Europe N.V. в Белгия. Компанията е първия японски производител на климатична техника създал своя централа в Европа и бързо се утвърждава ,като лидер в климатичната техника на континента.

Климатици DAIKINСлед стъпването си в Европа Daikin непрекъснато се развива и разраства като през 1992г. започва да оперира на чешкия пазар, през 1993г. на полския, през 1994г. на румънския, през 1995г. на словашкия и през 1996г. на унгарския. През 1999г. е основано и подразделение за централна Европа - Daikin Airconditioning Central Europe, което да обслужва филиалите в Хърватска, Чехия, България, Унгария, бивша Югославия, Полша, Словакия, Словения и Румъния. За оптимизиране на обслужването в тази част на света са основани офиси в Братислава, Букурещ, Будапеща, Прага и Вършава.

През 2004г. в Пилзен, Чехия е открита нова фабрика .Daikin Device Czech Republic (DDCZ) е основана през 2006г. като производител на компресори, а OYL-McQuay става част от голямото семейство на Daikin Group.През 2008г. са придобити и McQuay Szanyo и Szanyo Servize в Унгария.

 

Изображението на продуктите е примерно и може да има несъответствие с действителния продукт.
Савулен Клима не носи отговорност за допуснати грешки в техническото описание на продукта.