Custom Facebook Display


Историята на Mitsubishi Electric - е история на съвременна Япония. Компанията е основана през 1921 г., когато от Mitsubishi Shipbuilding Co се отцепва намираща се в град Кобе, фабрика за производство на електродвигатели за океански плавателни съдове. Новата компания е наречена Мицубиши Електрик Корпорейшън. Същата година започва производството и продажбата на електрически вентилатори, като фирмата бързо се превърна в лидер по продажбите. По този начин, компанията трайно влезе на пазара за домашни електрически инсталации.


През 1930 г., Мицубиши Електрик е инициатор за създаване, монтаж и поддръжка на асансьори и ескалатори, както и производственото оборудване за електроцентрали. Компанията продължава да расте бързо и активно и разширява обхвата на своята дейност. До 1960 г., фирмата е един от най-иновативните производители на електрическо оборудване в Япония. През следващите две десетилетия дейността на дружеството е излязла извън границите на Япония. В същото време, Мицубиши Електрик се заяви като пионер в развитието на компютрите, климатичните системи, автомобилна електроника, сателит, слънчеви панели, както и ядрените централи. От 1980 г. и до днес, Мицубиши Електрик с изумителна скорост доведе до пазарите напредналите технологии и продукти, които допринасят за развитието на обществото, промишлеността и крайния потребител.


Днес Мицубиши Електрик - емеждународен гигант в производството, маркетинга и продажбите на електрическо и електронно оборудване, с оборотот 31 милиарда щатски долара. Разполагаща с 49 завода разположени по целия свята, фирмата наброяв аобщо 97 хил. служители, които работят в научно-изследователските институти, лаборатори и предприятия в  Япония, Европа и САЩ.

Изображението на продуктите е примерно и може да има несъответствие с действителния продукт.
Савулен Клима не носи отговорност за допуснати грешки в техническото описание на продукта.