Инфра Червени ПАНЕЛИ

Custom Facebook Display

   На 18-и септември 1799 г. се ражда Хисашиге Танака - син на майстор на украшения от черупки на костенурки. От ранна възраст той се забавлява с конструиране на хитроумни играчки, като една от първите е интелигентна кутия за моливи, която никой не можел да отвори по никакъв начин. Изобретателският дух на Хисашиге продължил да се развива и той изработил още много интелигентни играчки. Най-известната от тях била "Юмихики Дуджи" - кукла, която изстрелвала стрела с лък.
Хисашиге работел усилено. Изучавал математика и астрономия и използвал необичайното си въображение за различни изобретения. Светлина, горяща десет пъти по-силно от свещ. Часовник с пружина, поддържащ точно време в продължение на повече от 200 дни. Тези му занимания продължили в областта на тежката промишленост, като разработвал парни локомотиви, параходи и оръдия.
През 1875 г. основава фирмата "Tanaka Engineering Works", която всички днес знаем като"Toshiba".
Корпорацията Toshiba станала първата компания в Япония производител на телеграфно оборудване. Първоначално се е казвала Tanaka Engineering Works. Скоро компанията станала една от крупните компании за производство на мощно електротехническо оборудване. Още през 30-те години на 20-ти век първи в Япония започват масово производство на хладилници, перални машини и прахосмукачки. След процес на сливане и преобразувания в 1978 година компанията получава своето съвременно име - Toshiba. През 1985 година създава първия в света портативен компютър. За 129 години от своята история компанията е станала транснационална корпорация и е влязла в числото на крупните световни производители на електроника и електротехника.

През 1961 г пуска на пазара първата в света битова сплит система климатици, а през 1969 – първия ротационен компресор, през 1978 г - първия климатик, управляван от микропроцесор.

През 1980 г Toshiba създава първия климатик с инверторно управление, а през 1988 г – първия двойнороторен компресор за климатици.

Фирмата за климатици Toshiba Air Conditioning е част от корпорацията Toshiba, която има над 172 000 служители в целия свят и над 54 милиарда долара годишен оборот.

Фирмата има над 1200 патента в областта на климатичната техника и заводи за производство на климатици, климатична техника и компресори в Япония, Великобритания и Тайланд.

 

Изображението на продуктите е примерно и може да има несъответствие с действителния продукт.
Савулен Клима не носи отговорност за допуснати грешки в техническото описание на продукта.